InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Cabinet individual de psihologie

Handra Eva Andrea

Cabinetul de evaluare psihologica InstructorulTau

 

Evaluare psihologica obtinere permis de conducere auto/moto

Pentru a putea incepe scolarizarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa obtii un aviz psihologic. Avizul psihologic este un document care se elibereaza in urma evaluarii tale la un cabinet psihologic acreditat de catre colegiul psihologilor si ministerul transporturilor.

Ce inseamna evaluare psihologica?

Examenul psihologic presupune parcurgerea unor teste creion-hartie si probe de reactivitate. Prin aceste evaluari se vor indetifica: memoria topografica, atentia concentrata, atentia distributiva, echilibrul emotional, rezistenta la stres, si vom masura vigilenta, timpul de reactie , coordonarea oculomotorie.

Evaluarea psihologică reprezintă o experiență unică prin care candidatul își descoperă atât nivelul aptitudinal, cât și trăsăturile de personalitate necesare pentru obținerea permisului de conducere. Prin examenul psihologic, viitorul conducator isi va cunoaste propriile capacitati dar si limite.

Colaborarea psiholog-instructor este esentiala in procesul de invatare a cursantului. Psihologul poate aduce o perspectivă profundă asupra modului în care cursantul învață, procesează informațiile și gestionează emoțiile legate de învățare și performanță. Prin înțelegerea personalității, motivelor și potențialului cursantului, psihologul poate contribui la adaptarea instruirii și la dezvoltarea unui mediu de învățare mai eficient și mai susținut.

Evaluarea psihologică pentru obținerea permisului de conducere auto/moto este un pas crucial în procesul de formare a unui șofer responsabil și sigur. Această evaluare, care necesită o durată minimă de 60 de minute, reprezintă o componentă esențială în asigurarea că cei care conduc vehicule sunt capabili să gestioneze responsabil și eficient diferitele situații întâlnite în trafic.

Conducerea unui autovehicul este o activitate dinamică și complexă, care necesită dezvoltarea unor aptitudini specifice pentru a face față cerințelor variate ale acesteia. Astfel, se impune evaluarea unor criterii psihologice minime prin intermediul unui examen psihologic auto, subliniind importanța acestuia.

Conform articolului 5 din Normele Ordinului Ministerului Transporturilor 513/14.02.2019, valabilitatea avizului psihologic este de 6 luni, calculată de la data înregistrării în registrul de evidență a actelor profesionale ale psihologului cu drept de liberă practică. Evaluarea psihologică se finalizează cu un aviz psihologic apt sau inapt și face parte integrantă din dosarul de școlarizare al candidatului.

Evaluarea psihologică trebuie efectuată obligatoriu înaintea începerii pregătirii practice la școala de conducători auto în vederea obținerii permisului de conducere auto sau pentru obținerea de noi categorii. De asemenea, este necesară și în cazul obținerii unui nou permis de conducere auto pentru cei cărora le-au fost anulate permisele, conform prevederilor legale în vigoare.

Înainte de a te prezenta la examenul psihologic, este important să nu consumi băuturi alcoolice sau alte substanțe sau medicamente care ar putea altera sau modifica comportamentul. Este recomandat să te prezinti la testare odihnit și să nu fi afectat de alte stări sau condiții care ar putea influența calitatea examinării psihologice.

Pentru a facilita intocmirea dosarului de scolarizare, cursantii pot efectua testarea psihologica direct la sediul nostru.

 

În cadrul cabinetului nostru, veți avea acces la o gamă variată de servicii:

• Testarea și evaluarea psihologică a persoanelor care solicită permis auto pentru categoriile A, A1, A2, B, BE, B, C, CE, D.

• Serviciul de consiliere psihologică specifică siguranței rutiere are ca obiectiv conștientizarea punctelor slabe ale individului în conducerea auto și identificarea de soluții compensatorii personalizate. De asemenea, acest serviciu îi ajută pe conducătorii auto să se pregătească psihologic pentru a echilibra eficient stilul lor de conducere cu cerințele din trafic.

Ce avantaje ai daca inveti sa conduci la scoala de soferi Brasov InstructorulTau?

Te bucuri de profesionalism si daruire din partea tuturor instructorilor, profesorilor si oamenilor implicati in acest proiect. Obiectivul tuturor este foarte clar: InstructorulTau – servicii de calitate

Ai la indemana o multime de instrumente educationale, inclusiv un curs complet de legislatie si chestionare online

Ai servicii complete care includ pregatire teoretica, pregatire practica, combustibil, intocmirea dosarului, programarea la examenul cu politia si sfaturi privind pregatirea actelor

Ai preturi mai mult decat decente ce pot fi achitate in doua sau trei rate. Preturile sunt clare inca de la inceput. La scoala de soferi Brasov – InstructorulTau nu exista niciun cost ascuns

Poti apela oricand la cursuri de perfectionare, atat teoretice cat si practice, chiar daca ai permisul de conducere in buzunar

Te bucuri de fiecare ora de condus si de fiecare ora legislatie. Echipa InstructorulTau face tot posibilul ca elevii sa se simta bine in timpul orelor de condus si sa absoarba toate informatiile fara nicio urma de stres

Ai confortul psihic oferit de rata mare de promovabilitate. Odata ce ai inceput scoala de soferi InstructorulTau, ai sanse mari sa promovezi din prima. Totul depinde doar de tine

La inscrierea online ai o reducere de 50 lei. Reducerea se aplica la plata integrala a scolii

In cazul in care ajungi sa ai probleme in trafic si sa iti fie anulat permisul, beneficiezi de suport pentrru redobandirea lui; Citeste mai mult »

Daca ai nevoie de un atestat profesional auto in Brasov, InstructorulTau este cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie!

Iti oferim o gama variata de atestate profesionale auto, care te pot ajuta sa iti dezvolti abilitatile si sa evoluezi in cariera.

Cu noi, sansele sa obtii atestatul profesional din prima sunt maxime iar satisfactia este garantata.

Puteți face GRATUIT chestionare sau urmari cursul de legislație rutiera și instalând aplicația InstructorulTau din:

 

⏰   Program secretariat:

  • Luni: 08:00-18:00
  • Marti: 08:00-18:00
  • Miercuri: 08:00-18:00
  • Joi: 08:00-18:00
  • Vineri: 08:00-16:00
  • Sâmbata: Închis
  • Duminica: Închis

Scoala de soferi InstructorulTau Brasov
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23Brasov,Romania 500053
Phone:0770-324-623
Phone:0368-405-232