InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Permisul categoria B obtinut la scoala de soferi Brasov InstructorulTau

Nu cred ca exista o singura persoana care sa nu stie ca pentru obtinerea permisului de conducere este necesara sustinerea unui examen la sala si a unuia ce consta intr-o proba practica la condus. In schimb ce se intampla in spatele acestor doua examene este mai putin cunoscut de intraga lume.

Proba teoretica pentru obtinerea obtinerea permisului auto se sustine prin aplicatii informatice ce sunt gestionate de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV).

Proba teoretica pentru permis categoria B consta in 26 de intrebari ce sunt conform actului normativ, la aceste intrebari timpul pentru raspuns fiind de o jumatate de ora. Pentru a se considera promovat examenul la proba teoretica orice candidat trebuie sa raspunda corect la 22 de intrebari. Intrebarile din test sunt despre notiuni generale de reguli de circulatie si de mecanica, notiuni de prim ajutor si de conduita ecologica si preventiva. Un cod de bare ce este valabil doar in ziua respectiva de examen, el asociaza fiecarui cursant testul la care va raspunde in ziua respectiva si este primit de catre candidat odata cu fisa cu cele 26 de intrebari. De regula, proba teoretica este sustinuta in limba romana, la cerere fiind sustinuta in limba materna de catre candidatii ce sunt cetateni romani dar apartin minoritatilor nationale. Pentru cetatenii straini si cetatenii ce apartin Uniunii Europene tot la cerere, examenul se poate sustine int-una dintre limbile de circulatie internationala. In categoria B se inscriu autovehiculele cu masa totala autorizata de 3500 kg, ce au un numar de scaune mai mic sau egal cu 8, exceptand scaunul soferului. Tot in categoria B se inscriu ansamblurile ce contin un autovehicul tragator categoria B si o remorca ce nu depaseste ca masa autorizata 750 kg, precum si asamblul a carui masa totala este mai mica de 4.250 kg, alcatuit din autovehicul tragator categoria B si remorca cu masa autorizata mai mica de 750 kg. Durata cursului petru permis categoria B este de 4 aptamani, iar varsta minima necesara inscrierii este de 18 ani impliniti. Un superb Peugeot 407 2.0HDI, un diesel cu forma aerodinamica, este pus la dispozitie de catre scoala de soferi auto InstructorulTau pentru partea practica a cursului. Aceasta masina este facuta pentru a te bucura de plimbare, este confortabila si sigura. Pentru un cursant auto este obligatoriu sa se prezinte la cursurile atat de pregatire teotretica cat si de pregatire practica in stare fizica si pshica corespunzatoare, sa aiba asupra sa cartea de identitate precum si un caiet pentru notite, sa respecte intru totul indicatiile instructorului auto si programa de invatamant, iar la final, intra in obligatiile lui sa promoveze testele finale.

Orele de curs sunt flexibile, in limita cererilor si a posibilitatilor, cursantii pot fi luati de la domiciliu pentru a fi dusi la cursuri.

In cazul in care se apropie examenul auto si sunteti nesigur de anumite manevre, exista posibilitatea de a lua cateva ore suplimentare, acest lucru fiind foarte important pentru pregatirea psihica in vederea examinarii. Stresul prea mare referitor la acest subiect risca sa va dea un blocaj psihic chiar in timpul examinarii, deci trebuie pregatit si acest aspect. Cu o zi inainte de examen este indiat sa va odihniti, san nu consumati bauturi alcolice sau bauturi ce contin cofeina, si sa nu luati medicamente ce va pot deregla procesele cognitive. Este indicata si o discutie cu instructorul auto discutie in urma careia va asigurati ca masina Peugeot 407 pe care o veti folosi pentru examinare functioneaza in mod corespunzator. De regula aceasta masina este aceeasi pe care ati deprins manevrele de conducere. Codul rutier este bine sa il cititi si inaintea probei teoretice, dar si inaintea probei practice, deoarece este esential sa cunoasteti perfect lucrurile pe care aveti voie sa le faceti in trafic, respectiv cele pe care nu aveti voie sa le faceti, si trebuie sa cunoasteti foarte bine indicatoarele rutiere. Nu sunt putine cazurile in care viitorul detinator de permis categoria B este intrebat in timpul probei practice despre un anume indicator sau despre o regula de circulatie, astfel incat citirea codului rutier inainte de fiecare proba este foarte importanta.

Proba pratica consta in traseu, la aceasta proba viitorii soferi vor fi asistati de un politist de circulatie si de inca un coleg. Prezenta colegului garanteaza corectitudinea examenului. La proba de traseu ajung cursantii ce au promovat proba teoretica. Prin proba practica se intelege parcurcerea unui traseu si efectuarea de manevre in trafic. Pregatirea plecarii se face odata cu ajungerea la volan. Se regleaza scaunul in functie de padala de anmbreiaj, se ataseaza centura si se regleaza oglinzile. Dupa acordul politistului se porneste motorul, se trage frana, se baga masina in viteza si se pleaca de pe loc. Pe parcursul examenului este foarte important sa se pastreze banda si sa se semnalizeze atunci cand este cazul, mare atentie la situatiile cand este necesar sa acordati prioritate. In afara manevrelor de mers stanga-dreapta, la cererea politistului se pot executa manevre de parcare cu fata, mers inapoi, parcare cu spatele si laterala, precum si plecarea din rampa.

 

Avantaje la scoala de soferi InstructorulTau:

Calitatea, profesionalismul si dorinta de a fi cei mai buni este obiectivul nostru!

Curs complet de legislatie rutiera si chestionare ONLINE

La scoala auto Brasov InstructorulTau preturile includ pregatirea teoretica, practica , combustibilul si intocmirea dosarului de scolarizare.

Poti achita contravaloarea scolii de soferi auto/moto si in 2-3 rate. Avans minimum 35 % din pretul de scolarizare.

Doar la noi aveti asigurat CEL MAI MIC PRET la categoria B din Brasov!

Oferim servicii: curs de legislatie, ore de practica si pentru cei cu permis anulat

Oferim curs de perfectionare, teoretic si practic, pentru detinatorii de permis auto

La scoala de soferi InstructorulTau Nu EXISTA COSTURI ASCUNSE!

LA INSCRIERE ON - LINE SE APLICA O REDUCERE DE 100 ron si nu se cumuleaza cu alte promotii. Toate reducerile se aplica doar la plata integrala a scolii !

Oferim suport si pentru cei cu Permis Anulat

Cei care au fost posesori de permis auto si acesta a fost anulat in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile nu mai sunt nevoiti sa faca din nou scoala de soferi!... Citeste mai mult »

INSCRIE-TE ACUM !

FORMULAR DE INSCRIERE ONLINE!
 

⏰   Program secretariat:

  • Luni: 08:00-16:00
  • Marti: 10:00-18:00
  • Miercuri: 10:00-18:00
  • Joi: 10:00-18:00
  • Vineri: 08:00-14:00
  • Sâmbata: Închis
  • Duminica: Închis

Scoala de soferi InstructorulTau Brasov
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23 Brasov, Romania 500053
Phone: 0770-324-623
Phone: 0368-405-232