InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Conduita preventivă și defensivă

Pentru evitarea accidentelor in trafic este importanta conduita pe care fiecare sofer o adopta. Asadar, din punct de vedere al teoriei exista dpua tipuri: conduita preventiva si conduita defensiva, doua tipuri de comportament care se completeaza reciproc. Majoritatea accidentelor rutiere sunt previzibile si pot fi evitate cu putina vigilenta si precautie.

Asadar, din punct de vedere al conduitei preventive, exista mai multi factori. Printre acestia se regasesc vigilenta, capacitatea de anticipare, indemanarea, dar si rationamentul. Prin vigilenta se intelege capacitatea unui conducator auto de a fi atent la drum in mod permanent, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca toate simturile acestuia sa fie perfecte. Astfel, vazul, mirosul, auzul si simtul tactil trimit informatii esentiale creierului, care le prelucreaza si le transforma intr-un comportament echilibrat, cu scopul de a evita accidentele de circulatie.

Un sofer bun trebuie sa aiba capacitatea de anticipare a greselilor pe care alti soferi le pot face, nu doar a propriilor erori. In acest fel, riscul de coliziune este diminuat, iar situatiile neprevazute pot fi abordate mult mai eficient. Anticiparea si indemanarea sunt strans legate, cea din urma fiind responsabila cu efectuarea corecta a manevrelor din trafic. Desigur, indemanarea vine odata cu experienta in trafic, ceea ce s-ar putea sa necesite o perioada mai lunga de timp. Ratiunea intervine atunci cand soferul trebuie sa reactioneze in situatii limita, aceasta fiind insotita si de impuls.

La polul opus, exista si cateva tehnici de conducere defensiva, menite sa-l ajute pe conducator sa evite situatiile periculoase din trafic. Prin urmare, aceste tehnici sunt legate de manevrele si corectitudinea acestora in caz de accident. De exemplu, derapajul poate fi o situatie in care masina scapa de sub control pentru cateva secunde. In acest caz, este important sa ridicati piciorul de pe frana si sa va comncentrati pe restabilirea directiei cu ajutorul volanului. In acest fel, nu veti accentua derapajul si masina isi va restabili cursul.

Din punct de vedere defensiv, este important sa reactionati cat mai repede, astfel ca manevra va fi mult mai eficienta, iar masina va raspunde mult mai bine la comenzi. Incercati sa aveti o pozitie corecta a mainilor pe volan, deoarece in acest fel veti putea sa rotiti mai repede volanul in cazul in care intervine ceva neprevazut. De asemenea, este important sa nu franati puternic si brusc, acesta manevra fiind recomandata doar in situatiile critice, cand masina trebuie oprita neaparat.

Orice conducator auto cu putina experienta stie ca traficul ascunde multe pericole, insa mai stie si ca acestea pot fi evitate. Totul incepe cu o pregatire adecvata la scoala de soferi, dupa care puteti urma cursuri de specializare in tehnici preventive si defensive in trafic. Asadar, in cazul in care doriti un instructor auto cu experienta, care sa va prezinte aceste tehnici inca din primele ore de pregatire, scoala de soferi Brasov InstructorulTau este solutia ideala!

 

Avantaje la scoala de soferi InstructorulTau:

Calitatea, profesionalismul si dorinta de a fi cei mai buni este obiectivul nostru!

Curs complet de legislatie rutiera si chestionare ONLINE

La scoala auto Brasov InstructorulTau preturile includ pregatirea teoretica, practica , combustibilul si intocmirea dosarului de scolarizare.

Poti achita contravaloarea scolii de soferi auto/moto si in 2-3 rate. Avans minimum 35 % din pretul de scolarizare.

Doar la noi aveti asigurat CEL MAI MIC PRET la categoria B din Brasov!

Oferim servicii: curs de legislatie, ore de practica si pentru cei cu permis anulat

Oferim curs de perfectionare, teoretic si practic, pentru detinatorii de permis auto

La scoala de soferi InstructorulTau Nu EXISTA COSTURI ASCUNSE!

LA INSCRIERE ON - LINE SE APLICA O REDUCERE DE 100 ron si nu se cumuleaza cu alte promotii. Toate reducerile se aplica doar la plata integrala a scolii !

Oferim suport si pentru cei cu Permis Anulat

Cei care au fost posesori de permis auto si acesta a fost anulat in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile nu mai sunt nevoiti sa faca din nou scoala de soferi!... Citeste mai mult »

INSCRIE-TE ACUM !

FORMULAR DE INSCRIERE ONLINE!
 

⏰   Program secretariat:

  • Luni: 08:00-16:00
  • Marti: 10:00-18:00
  • Miercuri: 10:00-18:00
  • Joi: 10:00-18:00
  • Vineri: 08:00-14:00
  • Sâmbata: Închis
  • Duminica: Închis

Scoala de soferi InstructorulTau Brasov
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23 Brasov, Romania 500053
Phone: 0770-324-623
Phone: 0368-405-232