InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Cum decurge scoala de soferi de la inscriere pana la obtinerea permisului?

Permisul de conducere este un document aproape obligatoriu in societatea moderna, in care mobilitatea este cheia unei vieti de succes. Indiferent ca vrei sa conduci o masina, o motocicleta, un camion sau o autoutilitara, vei avea nevoie de permis de conducere.

Din fericire, procesul de a obtine permisul de conducere nu este unul foarte dificil. Pentru a-l duce la bun sfarsit insa, trebuie sa fii foarte organizat.

 

Cum decurge scoala de soferi de la inscriere pana la obtinerea permisului? Pasi necesari

 1. Trebuie sa indeplinesti conditiile de baza pentru a putea face scoala de soferi:
 • Conditii de varsta. Trebuie sa ai minim 16 ani pentru subcategoriile A1 si B1, 18 ani pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E si Tr si 21 de ani pentru categoriile D, DE, Tb si TV si pentru subcategoriile D1 si D1E;
 • Conditii medicale. Trebuie sa fii apt din punct de vedere medical si psihologic;
 • Conditii legale. Nu trebuie sa fii condamnat pentru infractiuni in la regimul circulatiei pe drumurile publice sau pentru infractiuni precum omorul, vatamarea corporala grava, talharia sau furtul de autovehicule.

 

 1. Trebuie sa alegi o scoala de soferi si un instructor

Cei care te invata sa conduci au un rol esential in siguranta ta pe drumurile publice. Este bine sa alegi cu atentie scoala de soferi si mai ales instructorul care te va invata secretele din spatele volanului. Inainte de a lua o decizie, analizeaza rata de promovabilitate a scolii. InstructorulTau Brasov, spre exemplu, are o rata de promovabilitate de peste 95 % la categoriile A si B1 si de peste 75% la categoria B;

 

 1. Trebuie sa te inscrii la scoala de soferi

Pentru inscriere vei avea nevoie de banii pentru taxa de scolarizare, de buletin si de o copie dupa buletin. Dupa completarea unui formular, scoala iti va oferi carnetul de elev, iti va programa orele de conducere si iti va oferi toate informatiile necesare privind modul in care se va desfasura intregul proces.

 

 1. Trebuie sa treci printr-un test psihologic si printr-un test medical

Inainte de a incepe pregatirea practica este important sa treci printr-un test psihologic. Acesta consta dintr-un test scris si o proba practica iar scopul sau este acela de a testa atentia, viteza de reactie, autocontrolul si capacitatea psihologica.

De asemenea, fiecare elev al scolilor de soferi trece printr-un test medical prin care sa arate ca este apt din punct de vedere fizic sa conduca

 

 1. Trebuie sa treci printr-un test auto preliminar

Conform noii legislatii, pana a incepe pregatirea practica trebuie sa treci printr-un test auto preliminar, similar cu cel de la examen. Acesta va avea 26 de intrebari din care va trebui sa raspunzi corect la cel putin 15 pentru a putea urma orele de curs.

 

 1. Trebuie sa urmezi cursurile de pregatire teoretica

Este un curs care are rolul de a te face sa intelegi legislatia rutiera. Acesta este predat de catre profesori de legislatie rutiera si instructori atestati in acest sens.

 

 1. Trebuie sa urmezi orele de condus

Este cea mai importanta parte a pregatirii pentru sustinerea examenului auto. Va trebui sa faci cel putin 30 de ore de condus pentru categoriile A si B, 54 de ore pentru categoria C si 14 ore pentru categoria CE. In toate aceste ore vei invata functiile masinii, modul in care o poti controla, in care faci viraje, parcari, intoarceri si plecari din rampa si cel mai important, modul in care poti conduce in deplina siguranta.

 

 1. Trebuie sa intocmesti dosarul pentru examen

In cadrul Instructorul Tau dosarul este intocmit de personalul scolii de soferi. In responsabilitatea ta cade pregatirea actelor necesare: cererea de inscriere la scoala de soferi, carnetul de elev al scolii, avizul psihologic, fisa medicala, cazierul judiciar, copie dupa actul de identitate, chitanta primita in urma achitarii taxei de examen auto si 2 fotografii tip buletin.

 

 1. Trebuie sa sustii examenul auto

Sustinerea examenului se face in doua probe: proba teoretica si proba practica. Proba teoretica se sustine pe calculator si implica 26 de intrebari. Pentru a promova trebuie sa rezolv corect cel putin 22.

Proba practica se sustine dupa promovarea probei teoretice si implica parcurgerea unui traseu si efectuarea diverselor manevre in trafic, solicitate de examinatorul care sta in dreapta.

Dupa promovarea ambelor probe singurul pas ramane ridicarea carnetului auto. Pentru asta este nevoie de un act de identitate si de o chitanta CEC care sa dovedeasca achitarea taxei de permis. Cu cele doua documente te prezinti la Directia Permise de pe raza orasului in care ai sustinut examenul auto si in maxim 24 de ore vei fi sofer cu toate actele in regula.

 

Ce avantaje ai daca inveti sa conduci la scoala de soferi Brasov InstructorulTau?

Te bucuri de profesionalism si daruire din partea tuturor instructorilor, profesorilor si oamenilor implicati in acest proiect. Obiectivul tuturor este foarte clar: InstructorulTau – servicii de calitate

Ai la indemana o multime de instrumente educationale, inclusiv un curs complet de legislatie si chestionare online

Ai servicii complete care includ pregatire teoretica, pregatire practica, combustibil, intocmirea dosarului, programarea la examenul cu politia si sfaturi privind pregatirea actelor

Ai preturi mai mult decat decente ce pot fi achitate in doua sau trei rate. Preturile sunt clare inca de la inceput. La scoala de soferi Brasov – InstructorulTau nu exista niciun cost ascuns

Poti apela oricand la cursuri de perfectionare, atat teoretice cat si practice, chiar daca ai permisul de conducere in buzunar

Te bucuri de fiecare ora de condus si de fiecare ora legislatie. Echipa InstructorulTau face tot posibilul ca elevii sa se simta bine in timpul orelor de condus si sa absoarba toate informatiile fara nicio urma de stres

Ai confortul psihic oferit de rata mare de promovabilitate. Odata ce ai inceput scoala de soferi InstructorulTau, ai sanse mari sa promovezi din prima. Totul depinde doar de tine

La inscrierea online ai o reducere de 50 lei. Reducerea se aplica la plata integrala a scolii

In cazul in care ajungi sa ai probleme in trafic si sa iti fie anulat permisul, beneficiezi de suport pentrru redobandirea lui; Citeste mai mult »

Daca ai nevoie de un atestat profesional auto in Brasov, InstructorulTau este cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie!

Iti oferim o gama variata de atestate profesionale auto, care te pot ajuta sa iti dezvolti abilitatile si sa evoluezi in cariera.

Cu noi, sansele sa obtii atestatul profesional din prima sunt maxime iar satisfactia este garantata.

Puteți face GRATUIT chestionare sau urmari cursul de legislație rutiera și instalând aplicația InstructorulTau din:

 

⏰   Program secretariat:

 • Luni: 08:00-18:00
 • Marti: 08:00-18:00
 • Miercuri: 08:00-18:00
 • Joi: 08:00-18:00
 • Vineri: 08:00-16:00
 • Sâmbata: Închis
 • Duminica: Închis

Scoala de soferi InstructorulTau Brasov
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23Brasov,Romania 500053
Phone:0770-324-623
Phone:0368-405-232