InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Atestat Conducatori Auto Troleibuze

Atestate Profesionale Brasov - InstructorulTau

In contextul cresterii preocuparilor pentru mediu si a dezvoltarii durabile a oraselor, troleibuzele reprezinta o solutie eficienta si ecologica in transportul public urban.

Ce este un troleibuz?

Troleibuzul este un vehicul electric de transport public care functioneaza pe baza energiei electrice preluata din reteaua de trolee aeriene. Spre deosebire de tramvaie, troleibuzele nu folosesc sine, ci circula pe roti de cauciuc, pe drumurile obisnuite, oferind un transport silentios si nepoluant.

Atestatul pentru conducatori auto troleibuze

Atestatul pentru conducatori auto troleibuze este un document oficial care atesta competentele profesionale necesare pentru a conduce troleibuze in siguranta si conform legislatiei in vigoare. Acesta este eliberat de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) dupa absolvirea unui curs de pregatire profesionala si promovarea examenului specific.

Cine se poate pregati pentru atestatul de conducator auto troleibuze?

Daca detii permis categoria D sau DE si un certificat de calificare initiala (CPI) sau certificat de calificare profesionala continua (CPC) pentru vehiculele din categoriile D1, D1E, D sau DE, nu vei avea nevoie de un atestat suplimentar.

Daca nu, pentru a fi eligibil sa urmezi cursurile de pregatire profesionala si sa obtii atestatul de conducator auto troleibuze, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

 • Sa detii permis de conducere valabil pentru categoriile D, DE sau Tb valabil in Romania;
 • Sa ai varsta minima de 21 de ani

Documente necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire

Pentru a te inscrie la cursurile de pregatire profesionala in vederea obtinerii atestatului de conducator auto troleibuze, in Romania, ai nevoie de urmatoarele documente:

 • Cerere tip pentru inscriere.
 • Copie a actului de identitate.
 • Copie a permisului de conducere categoria D sau DE;
 • Certificatul pentru transport cu troleibuzul (daca ai deja unul);

Dupa ce ai depus aceste documente, va trebui sa urmezi un curs de pregatire cu durata de 3 zile (18 ore).

Documente necesare petnru inscrierea la examen

Pentru a sustine examenul trebuie sa ai la indemana cartea de identitate, permisul de conducere si dovada achitarii taxei de examinare.

Dupa ce ai promovat, eliberarea atestatului se face prin depunerea unei cereri, a unei fotografii 25 x 32 mm si a documentelor de identitate. De asemenea, eliberarea atestatului necesita achitarea unei taxe de eliberare.

Desfasurarea examenului

Examenul pentru obtinerea atestatului de conducator auto troleibuze consta intr-o proba teoretica, cu 20 de intrebari de tip grila, care trebuie sa fie rezolvate in 20 de minute. Fiecare intrebare are 4 variante de raspuns, dintre care una singura este corecta. Candidatii pot promova daca raspund corect la minim 14 intrebari. Daca nu reusesc sa promoveze, acestia pot sa sustina examenul de cate ori doresc in termen de 12 luni de la data la care au absolvit cursurile. Ulterior, vor fi nevoiti sa reia cursurile de pregatire.

De ce sunt troleibuzele o solutie buna pentru orase?

Troleibuzele ofera o serie de avantaje in transportul public urban:

 • Sunt nepoluante: Functionand pe baza de energie electrica, troleibuzele nu emit gaze de esapament, contribuind la reducerea poluarii aerului si la protejarea mediului inconjurator.
 • Sunt silentioase: Datorita motorului electric, troleibuzele genereaza un nivel redus de zgomot, contribuind la cresterea calitatii vietii in zonele urbane.
 • Au o eficienta energetica ridicata: Troleibuzele au un consum redus de energie si pot recupera energia in timpul franarii, ceea ce le face mai eficiente din punct de vedere energetic comparativ cu alte mijloace de transport public.

Istoric si curiozitati despre troleibuze

 • Troleibuzele au aparut pentru prima data in 1882, la Berlin, intr-o forma experimentala. Primul serviciu de troleibuze comercial a fost inaugurat in 1901, in orasul german Bielatal. De-a lungul timpului, troleibuzele s-au raspandit in numeroase orase din intreaga lume, inclusiv in Romania, unde au fost introduse in anul 1959.
 • Un aspect interesant legat de troleibuze este capacitatea lor de a functiona in situatii de urgenta sau in cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica, prin utilizarea unui motor diesel auxiliar sau a bateriilor de rezerva.
 • Deoarece troleibuzele folosesc energie electrica, ele nu emit gaze de esapament si contribuie la reducerea poluarii atmosferice in zonele urbane.

Beneficiile pentru soferii de troleibuze

Conducatorii auto de troleibuze se bucura de o serie de beneficii in domeniul profesional:

 • Stabilitatea locului de munca. Intrucat troleibuzele reprezinta o componenta importanta a transportului public, soferii de troleibuze beneficiaza de stabilitate si securitate in cariera. In conditiile in care tendinta generala este de a cauta solutii cat mai verzi pentru transportul urban, troleibuzele au toate sansele sa devina din ce in ce mai folosite.
 • Venituri decente. Salariile soferilor de troleibuz sunt, in general, foarte bune.
 • Oportunitati de cariera. Troleibuzele circula in mai multe orase din Romania si in numeroase orase din afara tarii. O atestare profesionala pentru a fi sofer de troleibuz iti poate oferi o multime de oportunitati.

Daca te incanta ideea de a fi sofer de troleibuz, poti face cursurile pentru atestare la InstructorulTau din Brasov. Iti oferim toate informatiile de care ai nevoie, te ajutam cu partea birocratica si iti punem la dispozitie experienta vasta a lectorilor nostri.

De ce sa alegi Centrul de formare profesionala InstructorulTau pentru obtinerea atestatului profesional de care ai nevoie?

Daca ai nevoie de un atestat profesional auto in Brasov, InstructorulTau este cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie, motivele pentru care merita sa ne alegi sunt numeroase:

•Iti oferim o gama variata de atestate profesionale auto, care te pot ajuta sa iti dezvolti abilitatile si sa evoluezi in cariera. Practic, la InstructorulTau poti face orice fel de atestat profesinal din domeniul transporturilor auto;

•Avem cei mai buni lectori, cu rezultate excelente de-a lungul timpului;

•Avem sali de curs moderne, gandite pentru performanta. In acestea iti poti insusi toate cunostintele necesare pentru cariera ta;

•Te ajutam sa treci cu usurinta peste partea birocratica si sa te focusezi pe procesul de invatare;

•Avem preturi bine optimizate si transparente.

Cu noi, sansele sa obtii atestatul profesional din prima sunt maxime iar satisfactia rezultatului este garantata!

 

⏰   Program secretariat:

 • Luni: 08:00-18:00
 • Marti: 08:00-18:00
 • Miercuri: 08:00-18:00
 • Joi: 08:00-18:00
 • Vineri: 08:00-16:00
 • Sâmbata: Închis
 • Duminica: Închis

Atestate Profesionale Brasov - InstructorulTau
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23 Brasov, Romania 500053
Phone:0770-324-623
Phone:0368-405-232