InstructorulTau

MOBIL: 0770-324-623

FIX: 0368-405-232

✉️   Contacteaza-ne pe mail

Atestat Manager Transport Marfa

Atestate Profesionale Brasov - InstructorulTau

Daca vrei sa dezvolti o cariera in domeniul transporturilor, insa nu iti doresti sa stai ore intregi in spatele volanului, te poti orienta spre o cariera de manager transport marfa.

Intr-o lume in continua expansiune si dezvoltare, managementul transportului de marfa devine o meserie esentiala pentru mentinerea fluxului eficient de bunuri si servicii, asadar, daca devii manager de transport marfa s-ar putea sa ai numeroase oportunitati de cariera.

Ce este un manager de transport marfa?

Un manager de transport de marfa este o persoana responsabila pentru coordonarea transportului de marfuri dintr-un loc in altul. Aceasta poate fi o pozitie de management in cadrul unei companii de transport maritim, a unei companii de transport terestru sau a unei companii aeriene care efectueaza transporturi de marfuri.

Cei mai solicitati manageri de transport marfa sunt cei care coordoneaza transportul rutier, motiv pentru care la InstructorulTau.ro poti participa la cursuri care sa te pregateasca pentru aceasta activitate.

Responsabilitatile unui manager de transport de marfa pot include:

 • planificarea rutelor de transport,
 • gestionarea flotei de vehicule;
 • monitorizarea stocurilor si organizarea transportului international sau national;
 • verificarea tuturor documentelor legale necesare pentru transportul de marfuri, pentru a se asigura ca acestea sunt in regula si ca exista o comunicare clara cu clientii si cu alte departamente ale companiei.

In general, un manager de transport de marfa, indiferent ca este transport rutier sau pe alte cai, trebuie sa aiba cunostinte solide despre legislatia de transport, sa fie capabil sa gestioneze eficient resursele si sa comunice bine cu alti membri ai echipei si cu clientii. O buna abilitate de organizare si planificare este esentiala pentru a reusi in aceasta pozitie.

Cursuri de atestare pentru pozitia de manager transport marfa in cadrul centrului Instructorul Tau. Ce trebuie sa stii?

Iti oferim cursuri complete pentru a putea deveni manager pentru transport marfa pe cale rutiera. Daca te incanta o astfel de activitate, trebuie sa stii cateva lucruri despre procesul de pregatire:

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a te inscrie la cursuri?

Pentru a putea participa la cursurile de manager transport marfa trebuie sa ai resedinta obisnuita in Romania (sa stai cel putin 185 de zile pe an in tara) si sa fii absolvent de liceu (cu, sau fara diploma de bacalaureat)

Cum te inscrii la cursuri?

Exista doua tipuri de cursuri pentru managerii de transport:

 • Cursurile de pregatire profesionala initiala, facute de cei care nu au profesat niciodata intr-o astfel de meserie;
 • Cursurile de pregatire profesionala periodica, facuta de managerii de transport care profeseaza. Acestia au obligatia de a-si actualiza cunostintele o data la 10 ani (daca nu au avut intreruperi mai mari de 5 ani in exercitarea profesiei) sau atunci cand se reia activitatea, in cazul unei intreruperi.

Pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala initiala este nevoie de o cerere, de o copie dupa actul de identitate si de acte care demonstreaza indeplinirea conditiilor prevazute la art. 1 alin. (3) din Anexa nr. 1 la OMT nr. 1214/2015 pentru aprobarea normelor privind pregatirea si atestarea profesionala a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, in copie.

Pentru inscrierea la cursurile de pregatire profesionala periodica este nevoie de cerere, de o copie dupa actul de identitate si de certificatul de manager de transport, in copie.

Cum decurge examenul?

Examenul de pregatire profesionala initiala

Dupa absolvirea cursurilor trebuie sa se sustina un examen compus din doua probe:

1. O proba la calculator, cu 100 de intrebari grila (fiecare are 4 variante de raspuns) si o durata de doua ore;

2. O proba scrisa, cu un studiu de caz cu 20 de intrebari si o durata de 2 ore.

Candidatii promoveaza daca reusesc sa raspunda corect la 60% din totalul punctelor in ambele probe, fara ca procentajul de la fiecare proba in parte sa fie mai mic de 50%.

Daca nu promoveaza, candidatii pot sa sustina examenul de un numar nelimitat de ori, in decurs de 12 luni de la absolvirea cursurilor.

Examenul de pregatire profesionala periodica

Pentru cei care au obtinut deja atestatul, insa trebuie sa il reinnoiasca, examenul este mai usor. Acesta consta intr-un studiu de caz cu 10 intrebari, care trebuie rezolvat intr-o ora. Pentru a se considera promovat, candidatul trebuie sa raspunda corect la minim 50% din intrebari.

Daca nu promoveaza, candidatii pot sustine evaluarea de un numar nelimitat de ori.

De ce este nevoie de manageri transport marfa?

Managerii de transport marfa sunt esentiali in industria transporturilor, deoarece gestioneaza, coordoneaza si monitorizeaza activitatea de transport a marfurilor de la punctul de plecare pana la destinatie. Acestia sunt responsabili pentru optimizarea costurilor, a timpilor de tranzit si a utilizarii resurselor, pentru a asigura ca marfurile ajung la destinatie in conditii sigure si eficiente.

Desi au o multime de provocari, managerii de transport marfa se bucura de numeroase beneficii, precum multiple oportunitati de dezvoltare profesional si stabilitate financiara.

Daca vrei sa devii manager de transport marfa, te asteptam la centrul InstructorulTau cu lectori foarte bine pregatiti, sali de cursuri moderne si o multime de alte avantaje.

De ce sa alegi Centrul de formare profesionala InstructorulTau pentru obtinerea atestatului profesional de care ai nevoie?

Daca ai nevoie de un atestat profesional auto in Brasov, InstructorulTau este cea mai buna optiune pe care o ai la dispozitie, motivele pentru care merita sa ne alegi sunt numeroase:

•Iti oferim o gama variata de atestate profesionale auto, care te pot ajuta sa iti dezvolti abilitatile si sa evoluezi in cariera. Practic, la InstructorulTau poti face orice fel de atestat profesinal din domeniul transporturilor auto;

•Avem cei mai buni lectori, cu rezultate excelente de-a lungul timpului;

•Avem sali de curs moderne, gandite pentru performanta. In acestea iti poti insusi toate cunostintele necesare pentru cariera ta;

•Te ajutam sa treci cu usurinta peste partea birocratica si sa te focusezi pe procesul de invatare;

•Avem preturi bine optimizate si transparente.

Cu noi, sansele sa obtii atestatul profesional din prima sunt maxime iar satisfactia rezultatului este garantata!

 

⏰   Program secretariat:

 • Luni: 08:00-18:00
 • Marti: 08:00-18:00
 • Miercuri: 08:00-18:00
 • Joi: 08:00-18:00
 • Vineri: 08:00-16:00
 • Sâmbata: Închis
 • Duminica: Închis

Atestate Profesionale Brasov - InstructorulTau
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go, etajul 1, spatiul E 9, Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23 Brasov, Romania 500053
Phone:0770-324-623
Phone:0368-405-232