Viteza - principalul factor

in cazul accidentelor rutiere

Viteza inseamna raportul dintre spatiul parcurs si timpul folosit pentru a parcurge o anumita distanta. Viteza poate creste prin accelerare si poate fi micsorata prin incetinire. In trafic, viteza este principala cauza pentru accidente de circulatie cu urmari foarte grave. De aceea, legislatia impune anumite limite de viteza, acestea fiind adaptate in functie de mediul urban sau rural etc. Cu toate acestea, nu toti soferii aleg sa circule regulamentar, iar efectele acestei decizii inadecvate sunt de cele mai multe ori mortale.

De ce nu trebuie sa conduceti cu viteza? Orice conducator auto experimentat stie ca depasirea vitezei legale are riscuri mari, atat din punct de vedere al amenzilor primite, cat si din punct de vedere al sigurantei. In cazul in care nu acordati multa importanta sigurantei personale, ar trebui sa va asumati responsabilitatea fata de restul soferilor, dar si fata de pietoni.

Conform unor statistici , 30% dintre accidentele rutiere au loc din cauza vitezei excesive, care de cele mai multe ori se soldeaza cu morti si raniti grav. In plus, viteza reduce timpul de reactie si diminueaza semnificativ posibilitatea de a preveni coliziunea. Viteza foarte mare este si motivul pentru care masinile sunt distruse complet, impactul fiind prea puternic pentru caroseria acestora. Chiar daca soferul este experimentat, iar masina poate efectua diverse manevre, riscul de accidentare la viteza excesiva este prezent in orice situatie.

Pe langa amenzile usturatoare si posibilitatea de a lua vieti nevinovate, condusul cu viteza inseamna si un consum mai mare de combustibil. Costurile de intretinere a unei masini si cele de alimentare sunt si asa foarte ridicate, prin urmare cheltuiala in plus nu este o idee foarte buna. Asadar, singurul avantaj pe care viteza il are este timpul. Insa economisirea timpului nu este mai importanta decat siguranta, iar acest lucru este demonstrat prin faptul ca zilnic au loc accidente grave.

Viteza poate fi si constructiva , insa acest lucru este valabil doar daca va aflati pe autostrada, iar masina dumneavoastra va permite sa apasati pedala de acceleratie. Cu siguranta orice sofer doreste sa experimenteze senzatia pe care o traiesti atunci cand masina merge tare, insa acest lucru nu trebuie sa devina obisnuinta. In combinatie cu oboseala sau alcool, viteza devine o cauza sigura spre accidente grave. Acest tip de accidente sunt destul de frecvente, iar consecintele sunt devastatoare in majoritatea cazurilor.

De ce sa nu conduceti cu viteza? Pentru ca viteza ucide la volan! Masina are un scop functional, nu unul devastator. Insa, cea mai buna cale de a nu fi tentati sa conduceti cu viteza este adoptarea unei atitudini corecte si asumarea responsabilitatii de fiecare data cand va urcati in masina. Maturitatea nu trebuie sa vina in timp, aceasta trebuie sa fie prezenta inca de la inceput, orice sofer fiind obligat sa cunoasca si sa respecte legile privind viteza si depasirea acesteia.

Pentru o conduita corecta la volan incepe cu un instructor profesionist, care reuseste sa va inspire ceea ce inseamna sofatul responsabil. In cazul in care doriti sa beneficiati si dumenavoastra de o scoala profesionala, Scoala de soferi Brasov InstructorulTau va asteapta!

La scoala soferi Brasov InstructorulTau - beneficiezi de PROMOTII PERMANENTE !

FORMULAR DE INSCRIERE ON - LINE !

InstructorulTau - Utile

⏰ Program secretariat:

  • Luni: 08:00-15:00
  • Marti: 12:00-18:00
  • Miercuri: 12:00-18:00
  • Joi: 12:00-18:00
  • Vineri: 08:00-13:00
  • Sâmbata: Închis
  • Duminica: Închis

Scoala soferi Brasov InstructorulTau va prezinta imagini si filmari din timpul pregatirii practice si examenul cu politia , la toate categoriile auto moto .

Scoala de Soferi InstructorulTau va recomanda sa cititi articole interesante pe :

instructorultau - articole Articole despre scoala

instructorultau - galerie foto Galerie Foto

Date Contact:

Scoala soferi InstructorulTau - Brasov
Calea Fagarasului nr. 29 Complexul comercial Come&Go , etajul 1, pavilion E 9 Terminal R.A.T. Bartolomeu, liniile: 5, 23 Brasov, Romania 500053
Phone: 0770-324-623
Phone: 0368-405-232
e-mail:
START
CHESTIONAR !
CURS DE
LEGISLATIE